Hinduisme (Receptes)

Estàndard

La cuina hindú destaca per la seva riquesa en les espècies i la manera de saber convinar-les. La cuina hindú es caracteritza per la barreja d’espècies o masses , els làctics com la mantega clarificada o ghee i el iogurt, les llegums com les llenties, l’arròs, els pèsols, els cigrons i també sémola i la farina comuna i integral. Aclarim que per el principi de la no violència, molts hindús són vegetarians. En canvi, tradicionalment, les castes superiors menjàven carn. Va ser Sidharta Gautama, príncep brahamà i fundador del budisme, qui va convèncer als seus deixebles i seguidors d’acceptar la dieta vegetariana. En l’actualitat, només els hindús més ortodoxos no menjen carn o peix.

Raita (Sopa de iogurt i pepino)

 

 

Aquesta sopa líquida hindú, que també apareix en les cuines àrabs i jueva, es menja a la festa Navaratri.

Ingredients:

  • 1 pepino gran rallat
  • 500 ml de iogurt
  • 1/2 culleradeta de comí () de pols
  • 1/2  de sal
  • Una mica de pebre en pols

El·laboració:

Barreja el pepino amb el iogurt i les espècies. Despres deixa que es refredi a la nevera.

Koftas al curry (Mandonguilles de verdura al curri)

 

 

Aquest és un guisat vegetarià de verdura, que es cou en una salsa de curri. Una forma  de condimentar molts plats de la cuina hindú és afegir espècies al ghee o mantega clarificada, abans de calentar-lo, per incrementar l’aroma i el sabor del menjar.

Ingredients:

  • 2 coliflors mitjanes i trossejades
  • 2 patates pelades i tallades en rodanxes petites
  • 1 culleradeta de comins sencers
  • 1/2 cullaradeta de sal
  • 75 g de farina de cigrons
  • Una mica de pebre
  • Ghee o mantega suficient per fregir
  • Per la salsa de curri:
  • 1 culleradeta de coriandre () en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma en pols
  • 1/2 tassa de coco ratllat
  • 2 cebes grans triturades
  • 4 culleradetes d’oli de cacauet
  • 2 tomàquets petits ratllats
  • 60 g de crema de coco
  • Sal

El·laboració:

  • Bull les verdures totes juntes en aigua i sal. Després treu-les de l’aigua i deixa-les escórrer.
  • Afageix els condiments i pásales per el turmix: queda una pasta densa però moldeable.
  • Posa’t oli a les mans i forma boletes petites.
  • Després, calenta el ghee o la mantega i freix les boletes.
  • Per fer la salsa, marreja bé els condiments amb el coco ratllat.
  • Sofregeix la ceba i afegeix el tomàquet, el sucre, la crema de coco i mig llitre d’aigua.
  • Quan bulli la salsa, afegeix les boletes.
  • Cou-les uns 10 minuts, controlant que es desfacin.
  • Per acabar, serveix-les amb la salsa.

Pera (Pastís de dolç de llet)

Pastís de llet festiu, típic per conmemorar el naixement del Senyor Sri Krishna o festa Diwali.

Ingredients:

  • 150 g de khoa o dolç de llet
  • 1/2 culleradeta de cardomomo () en pols
  • Una mica de ghee o mantega
  • 2 culleradetes soperes de festucs pelats i tallats fin

 

El·laboració:

  • Barreja bé el khoa o dolç de llet i el cardomomo () en pols.
  • Col·loca la barreja en una olla de tefló () i cou a “foc mitjà”.
  • Remou constantment fins que la marreja quedi gruixuda i seca.
  • Retira-la del foc i deixa-la que es refredi fins que quedi ferma, una mica tèbia i es pugui manipular.
  • Posa-li ghee o mantega a una safata. Posa el dolç de llet i amassa  fins que la textura quedi ferma i espugui tallar. Si la massa està molt gruixuda, posa-li una mica d’oli.
  • Divideix la massa en 12 boles. Col·loca’ls en motlles decoratius i pressiona amb el dit polze en el centre
  • de cada una per formar un petit buit, en el que es col·locaren els festucs tallats en cadascuna de les porcions.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s