Judaísme (Receptes)

Estàndard

HAMANTASHEN (Galetes de Purim)

O també anomenades Orelles de Hamán. Són les galetes tipiques que es mengen per Purim.

Ingredients:

  • 3 Ous
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de sucre
  • 1 cullaradeta de vainilla
  • ½ cullaradeta d’ extracte d’ametlla
  • 1 cullaradeta de llevat en pols
  • 3 tasses de farina

El fercit de Freda Small:

  • 1 pot de levkar (puré de fruites)
  • 1 cullaradeta de pell de taronja
  • ½ tassa de sucre
  • ½ tassa de mel
  • ½ tassa de panses

Preparació:

Barrejar  en un paella a foc lent fins que es combinin tots les ingredients.

Amb una batedora, s’han de batre els ous, l’oli, el sucre, la vainilla i l’extracte d’ametlles. Afegir el llevat en pols i la farina fins aconseguir una massa homogènia fàcil de pastar.

Dividir la massa en quarts. Estira-la fins a  ½ centímetre de gruix . Talla cercles de 8 centímetres. Posa el farcit al centre de cada cercle. Doblega  tres costats cap a d’alt per formar un triangle, deixant una mica del farcit exposat al centre.

Pre calentar el forn a 350 graus durant 15-17 minuts o fins que quedin cruixents.

PÀ DE SHABAT

És anomenat Jalà ja que quan es prepara el pà se li treu in trocet a la massa aquest trosset se li anomena jalà i dona el nom a tot el pà.

Adopta una forma de trena que representa les tres virtuts del judaisme: Justícia, Bondat i Veritat) i el entrellaçat de les relacions familiars.

Ingredients:

  • 500 gr de farina
  • 30 gr de sucre
  • 3 cullerades d’oli
  • 7 gr de sal
  • 2 ous
  • 2 rovells d’ ou
  • 10 gr de llevat fresc
  • 200 ml d’aigua tèbia
  • 2 clares d’ou per glacejar
  • Llavors de roselles o sèsam per decorar.
Preparació:

Es barreja el llevat amb el sucre una cullerada de farina i 100 ml d’aigua. La barreja es diu poolish.

S’han de batre els ous amb els rovells. Sobre la taula forma un volcà amb la farina i tirar a l’interior  els ous , l’oli i el llevat i una miqueta de sal.

Pastar la massa fins que quedi llisa. I es deixa reposar coberta amb un drap de cuina fins que la massa dupliqui el seu tamany.

Després talla la massa en sis trossos iguals i pasta’ls fins a formar tires del mateix tamany i fes una trena de tres en tres. Obtindràs dos trenes.

Glacejar amb les clares d’ou i tirar per sobre les llavors de rosella. Pre calentar el forn a 180 graus i deixar-ho uns 30 minuts.

Al beneir el pa, s’hi tira una mica de sal.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s