Islamisme (Receptes)

Estàndard

Pa de Pita

El pa de pita o pa àrab acompanya quasi tots els entrants de l acuina del Pròxim Orient. Inclús s’utilizta com a cullera amb segons quins plats. Es farceix amb diferents elaboracions i es menja fàcilment.

Ingredients:

  • 500 gr de farina
  • 2 culleradetes de sal
  • 25 gr de llevat fresc
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1/2 tassa de llet tèbia
  • 1/2 tassa d’aigua tèbia

Preparació:

En un recipient es disolt el llevat amb la llet i l’aigua. S’afageix poc a poc la farina amb la sal i l’oli fins que quedi tot ben lligat. Es form aun amassa i es treballa fins que quedi ben llisa i suau. Es guarda en un recipient i es cobreix amb un drap de cuina. Es deixa reposar fins que agafi el doble del seu volum. Es tallen 24 porcions i es torna a deixar reposar.

Després s’estira cada porció en forma circular i es posa al forn (220º) durant 10 minuts. S’han d’anar controlant perquè no es torrint ja que han de quedar blancs.

Hummus (Puré de cigrons amb salsa de sèsam)

Una antiga tradició del Pròxim Orient diu que els invitats han de rebre una benvinguda amb pà casolar i sal. Després se’ls invita a la taula on se’ls serveix entrants. Els plats poden variar però mai hi pot faltar el babaganush (puré de esberginia), l’hummus (puré de cigrons) i el tabule. Els dos primer ses serveixen amb pà de pita calent.

Ingredients:

  • 500 gr de cigrons (en remull de la nit abans)
  • Suc de 4 llimones
  • Oli d’oliva
  • 4 cullerades de tahin eo pasta de sèsem
  • Sal (al gust)
  • Un mica de pebre dolça

Preparació:

Es bulleixen els cigrons fins que quedin tendres. Després es tira el suc de llimona, la pasta de sèsem, la sal i l’oli  i es tritura.

Abans de serevir s’hi tira una mica de pebre dolça per sobre.

Té a la menta

Més que una beguda és un ritual que fan els homes quan tenen invitats a casa. El tè a la menta acompanya tot sels moments: els dinars familiars, els intercanvis comercials, les visites amistoses,etc

Ingredients:

  • 1 manat de menta
  • 1 culerada de tè verd
  • 2 o 3 cullerades de súcre

Preparació:

Es bull aigua. Es posa el tè a la tetera i es posa una mica de l¡aigu abullida. hi afageix la menta i es deixa reposar. Després s’incorpora el súcre. Després es tira l’aigua bullida fins a omplir al tetera. Es serveix molt calent i en gots.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s