Budisme (Aliments sagrats i prohibits)

Estàndard

Pels Budistes no existeixen unes lleis dietètiques com passa amb els jueus o musulmans. Per la seva filosofia, els budistes són vegeterians. El smé spuristes no prenen làctics ni derivats perquè procedeixen d’un animal sagrat ( la vaca). I tampoc mengen ou ja es concidera l’origen de la vida.

En el budisme que es va desenvolupar al Tibet , el règim alimentari està molt marcat per les característiques geogràfiques i climatoloògques. En aquell país hi ha molts pocs vegetals y es consumeix sobretot carn de yak (és un boví de gran tamany i pelatge llanós natiu de les muntanyes del Himalaya)

Per costum cada família sacrifica un yak cada any i menja de forma moderada i gradual al carn de l’animal.No mengen ni peix ni porc i els bulbs com l’all i la ceva no són recomenables ja que considerent igual que els hindús que no són beneficiosos per la salut.

Pels Budistes la carn de Yak  és un aliment sagrat.

El resta d’aliments no són sagrats. Tot i així hi ha aliments molt importants com els cereals ( civada i arros) ja que és un bàsic en la seva dieta.

La medicina tibetana però té molt de pes sobre l’alimentació ja que ajuda a  d’allargar la vida de forma saludable i a una correcte meditació. D’aquesta manera clasifiquen les aliments en freís o calents. La carn i els cereals són calents mentres que la fruita i la verdura són frets. Cada un és recomenable segons el tipus de físic  una estació de l’any determinada.

El més important pels budistes no és tan el què fas sinó amb quina intenció ho fas. No els interesa quès es cuina sino perquè cuinen i cap a on es dirigeixen els seus pensaments mentres cuinen. És a dir, el que positivitza l’enegia de la seva ment no és l’acció sinó la motivació.

Segons el que ingereixin tindran un cos o un altre amb una salut o una altra, per això els monjos budistes considerent que els aliments són medicaments i per tan tenen la idea de que tot el que entre per la boca passa a formar part d’un mateix.

Creuen que els aliments poden ser el camí a la felicitat.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s