Budisme (Receptes)

Estàndard

Tè Tibetà

L’esmorzar típic del Tibet és el tsampa que és una mescla de cereals torrats que donen calor al cos i s’acompanya amb el tè característic que és salat, amb mantega i molt calent.

Ingredients:

  • 1 L d’aigua
  • 25 gr de tè
  • 150 ml de llet ( de yak)
  • 50 gr de mantega
  • Sal al gust.

Preparació:

Submergeix les fulles del tè en aigua bullint durant 5-10 minuts.Cola el tè i posa’l en un recippient de bambú (Dhongmo). Afageix mantega, llet i sal algust.

Rotllos de Primavera

Aquets rotllos es mengen en el Any Nou xinès i tailandès i en altres festes de primavera per desitjar bona sort i prosperitat. El farcit original porta carn de porc, però a espanya es serveix una variant que s’adecua millor a la dieta budista sense carn.

Ingredients:

  • 24 làmines de pasta brik
  • 250 g de col tallada
  • 2 pastanagues tallades a bastonets
  • 1 ceva picada
  • sal i pebre
  • oli de maní per fregir

Preparació:

En una paella s’hi tira l’oli i es fa un sofregit amb ñes verdures.

S’estira la pasta brick, es coloca el farcit en un costat deixant lliure 1 cm de l’extrem. Plega els costats superior i inferior i després enrotlla’l.

Calenta abundant oil en una paella i fregeix els rotllets.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s